Tilly and the buttons Lotta

Veckans varumärke är Tilly and the Buttons, och de har precis släppt ett nytt klänningsmönster som är mångsidigt och enkelt att sy - Lotta.

Londonbaserade designern bakom heter förstås Tilly, och här är hennes historia:

I början av 2010 fick hon en utmaning av en vän att starta en blogg om sömnad. Hon döpte bloggen till sitt egen namn Tilly och la även till "the buttons" för att zooma in på området sömnad.

Efter tio år finns bloggen fortfarande kvar och en lever i högsta grad! Den har utvecklats med åren och kompletteras nu av både symönster, böcker och ett team anställda.

Bloggandet var i början ett sätt att komma i kontakt med sömnadsintresserade och få självförtroende för att fortsätta sy. Efter ett tag märkte hon att det fanns många som skulle vilja börja sy, men inte vågade eftersom instruktionerna som man fick med var svåra och skrämmande. Hon började då skriva enkla nybörjarvänliga handledningar om hur man kommer igång med att sy,  symaskinen avmystifierades, förklaringar för mönstermarkeringar, tygskärning och så vidare lades ut. Med detta innehåll på bloggen växte bloggpubliken snabbt. Det gick så bra, att hon blev kontaktad av ett förlag som ville göra en bok om sömnad för nybörjare, och självförtroendet ökade för Tilly som älskar att skriva böcker.

Tilly pluggade vidare på London Collage of fashion, där hon lärde sig mönsterkonstruktion, målet var att ge ut mönster för en egen kollektion. Hon investerade i en egen maskin för att trycka mönster, och i och med det andra mönstret som gavs ut "Coco" blev investeringen lönsam. En extra push fick företaget när Tilly medverkade i populära TV-serien Great Brittish Sewing Bee.

Sakta men säkert växte företaget fram och Tilly kunde säga upp sig från sitt vanliga jobb och satsa på det egna företaget. Hon har sedan dess producerat många populära mönster (ca 30 stycken) och gett ut 3 böcker.

Hos fagert har du kunnat köpa dessa mönster sedan 2015. Alla Tillys mönster är populära, men Coco är nog den som sålt bäst. Zadie och också populär. Det som utmärker Tilly and the Buttons, är de nybörjarvänliga instruktionerna. 

CocoZadie