Månadsarkiv: April 2018

 1. Serendipity Studio med Kay Whitt

  Serendipity Studio

  Serendipity Studio specialiserar sig på symönster som har en vintagekänsla med modernt utseende. Varje design är skickligt skapad för att ge professionellt resultat varje gång, med noggranna instruktioner och experttips. Vi vet att alla har sin egen stil och finns det ett bättre sätt att uttrycka detta än med anpassade kläder och tillbehör? Serendipitys mönster inkluderar en rad bilder som visar flera variationer för att hjälpa dig att göra just det.

  Klädmönster erbjuds i sju storlekar med råd om hur man anpassar dem till dina unika mått. De flesta mönster visas i 100% bomullstyg.

  Företaget etablerades 2001, och strävar efter att ge dig de mest kreativa och lättanvända mönster i branschen. Målet är att du ska älska ditt sömnadsprojekt, ha nöjet att lära dig något nytt efter att ha arbetat med Serendipitys mönster och känna stoltheten att skapa något vackert.

  Kay Whitt

  Kay Whitt

  "Om du jobbar med det du älskar, så kommer du inte att arbeta en enda dag i ditt liv."

  Detta citat beskriver precis hur Kay känner för att jobba som som designer. Efter att ha tillbringat nio år som grundskolelärare (och skapa under fritiden), avgick hon från undervisning och lanserade sitt mönsterföretag 2001. Kay har fått bra rykte för sina innovativa mönster och tydliga instruktioner, vilket gör hennes design till de mest populära på marknaden.

  Läs mer »
 2. True Bias

  https://www.fagert.se/symonster?manufacturer=417

  Nytt varumärke hos oss är True Bias. Designern bakom heter Kelli och kommer från Denver, CO.

  För ungefär fem år sedan startade hon en blogg som ett sätt att komma i kontakt med likasinnade personer och få feedback på de saker hon sydde till sig själv. Hon var en ung mamma som desperat sökte fulländning och en känsla av identitet i sin nya roll. Att sy blev viktigt för henne. Hon älskade det faktum att om hon arbetade på ett sömnadsprojekt under dagen, så skulle det vara färdigt och klart, till skillnad från det kaos som lätt bildas runt omkring småbarn.

  Ett år senare flyttade hon med sin familj till New York City. Det var där världen av sömnad och mode verkligen öppnade sig för henne och hon insåg att om hon ägnade tid åt det, kunde hon göra sin blogg till mycket mer än bara en hobby. Hon började ta mönsterkurser på Fashion Institute of Technology och fortsatte att utveckla sina färdigheter. Det var under denna tid som hon släppte sitt första symönster, Hudson byxan. Hon fortsatte att skapa moderna, urbana mönster för kvinnor och lade sedan till ålderspassade barnversioner av samma mönster. Det var också i NYC som hon verkligen började träffa och interagera med andra sömnadsbloggare. Dessa individer och deras olika åsikter om att skapa kläder inspirerade henne och hon kände sig ”hemma”.

  Läs mer »