Månadsarkiv: September 2020

  1. The Assembly Line - veckans varumärke

    cuff top

    The Assembly Line (TAL) är en svensk mönstertillverkare som har fått mycket uppmärksamhet på senaste tiden. De tar vara på den moderna minimalistiska estetiken så som många svenska designermärken gör, så TAL har definitivt hittat sin nisch på sömnadsmarknaden.

    Designern heter Anki Josefsson och hon har en bakgrund inom marknadsföring och inredning, och har bland annat jobbat som copywriter på företag inom konfektion. 

    Idén om att starta eget företag inom mönsterkonstruktion kom 2017, då designern verkligen ville sy sina egna festkläder inför årets bröllop och andra festliga tillfällen. Symönster som var enkla och minimalistiska, med estetiken som många svenska designermärken erbjuder, var något som saknades på den svenska marknaden av sömnadsmönster, enligt Anki.

    The Assembly Lines mönster kan beskrivas som skandinaviska och minimalistiska. Inte trendiga, men moderna och samtida.

    Enk

    Läs mer »
  2. Veckans varumärke Closet Core Patterns

    Closet core paterns Elodie

    Veckans varumärke är Closet Core Patterns (tidigare Closet Case Patterns) ett sömnadsdesign- och utbildningsföretag som syftar till att ge moderna sömnadsintresserade verktyg och tekniker för att skapa sin drömgarderob. Deras symönster, steg-för-steg-handledningar och obsessivt tydliga onlinekurser förändrar medvetet hur du får komfort, glädje och lätthet i ditt skapande av kläder.

    Med en elegant, modern estetik kan du skapa vackra, funktionella och oändligt bärbara plagg. Varje mönster är professionellt utformat och graderat och åtföljs av tydliga, detaljerade instruktioner som hjälper dig att sy din drömgarderob med självförtroende.

    Ägare är Heather Lou, och sömnaden är hennes liv numera. Hon blev som många överväldigad av möjligheten att sy själv. 2011 jobbade hon fortfarande som inredningsarkitekt men var besatt av mode. Trots att hon spenderade mycket pengar på kläder kändes hennes garderob otillräcklig och var fylld med kläder som hon inte hade på sig.  Detta

    Läs mer »
  3. Pauline Alice

    Sedavi dress

    Pauline Alice är en fransk oberoende sömnadsdesigner. Hon började sy hela sin garderob för ett antal år sedan när hon flyttade till Spanien och behövde en hobby. Det var så hon upptäckte att hennes hobby och passion att sy kunde skulle bli ett heltidsjobb!

    2013 startade hon sin första egna sömnadskolletion, Pauline Alice patterns, med ett feminint utseende och en touch av retroestetik för den moderna och vardagliga stilen. Hon fokuserar på enkla modeller med precis rätt mängd söta detaljer för att du ska utveckla dina färdigheter och mönstervariationer är tillgängliga så att du har ofta flera olika möjligheter inom ett mönsterpaket.

    Hon delar också med sig om sin sömnad, och inspiration på sin blogg och youtube-kanal. Instruktionsvidor och sew-alongs finns där.

    Populära mönster är klänningar och kjolar, och alla mest  Serra Jacket . Kanske just för att det är så mångsidigt. Senaste utgåvorna från Pauline är

    Läs mer »