Closet core paterns Elodie

Veckans varumärke är Closet Core Patterns (tidigare Closet Case Patterns) ett sömnadsdesign- och utbildningsföretag som syftar till att ge moderna sömnadsintresserade verktyg och tekniker för att skapa sin drömgarderob. Deras symönster, steg-för-steg-handledningar och obsessivt tydliga onlinekurser förändrar medvetet hur du får komfort, glädje och lätthet i ditt skapande av kläder.

Med en elegant, modern estetik kan du skapa vackra, funktionella och oändligt bärbara plagg. Varje mönster är professionellt utformat och graderat och åtföljs av tydliga, detaljerade instruktioner som hjälper dig att sy din drömgarderob med självförtroende.

Ägare är Heather Lou, och sömnaden är hennes liv numera. Hon blev som många överväldigad av möjligheten att sy själv. 2011 jobbade hon fortfarande som inredningsarkitekt men var besatt av mode. Trots att hon spenderade mycket pengar på kläder kändes hennes garderob otillräcklig och var fylld med kläder som hon inte hade på sig.  Detta ville hon förändra och skapade en utmaning för sig själv: i ett år skulle de enda nya sakerna i hennes garderob vara saker som hon skapade med sina egna händer.

Hon kunde inte riktigt sy, men började med att redesigna en vintage klänning,  och  hon upptäckte då sin djupa källa av kreativitet och skaparglädje. Att sy kändes revolutionerande och uttrycksfullt, efter hand förbättrades hennes tekniska skicklighet och en tidlös konstform växte fram och detta kändes så mycket mer meningsfullt och personligt än någonting annat.

Hon sydde mer och mer, och lärde sig att anpassa kläder efter kroppsform. Det gav henne en känsla av självförtroende och tro på sig själv som hon aldrig hade upplevt förut. Hon skapade djupa, meningsfulla kontakter med andra sömnadsintresserade runt om i världen och upptäckte dessa stödjande intressegrupper som finns på nätet.

Det blev allt tydligare att hennes hobby hade överväxt ett heltidsdesignjobb. Frustrerad av den tomma och ofta destruktiva snabbmodeindustrin - och med tanke på det pressande behovet av eleganta sömnadsmönster och tydliga instruktioner för den moderna sömnadsrörelsen - fattade hon beslutet att starta Closet Core Patterns som ett heltidsföretag 2014. 

Ett av det första mönstren och även det mest populära är Ginger Jeans. Designern har lagt ner väldigt mycket tid på att skapa detta mönster och alla resurser runt omkring, vilket gav resultat. Många av Closet Cases mönster är populära, t ex klänningen Charlie och byxan Pietra.

Ginger Jeans