Tilly & the Buttons

 1. Tilly and the Buttons - veckans varumärke

  Tilly and the buttons Lotta

  Veckans varumärke är Tilly and the Buttons, och de har precis släppt ett nytt klänningsmönster som är mångsidigt och enkelt att sy - Lotta.

  Londonbaserade designern bakom heter förstås Tilly, och här är hennes historia:

  I början av 2010 fick hon en utmaning av en vän att starta en blogg om sömnad. Hon döpte bloggen till sitt egen namn Tilly och la även till "the buttons" för att zooma in på området sömnad.

  Efter tio år finns bloggen fortfarande kvar och en lever i högsta grad! Den har utvecklats med åren och kompletteras nu av både symönster, böcker och ett team anställda.

  Bloggandet var i början ett sätt att komma i kontakt med sömnadsintresserade och få självförtroende för att fortsätta sy. Efter ett tag märkte hon att det fanns många som skulle vilja börja sy, men inte vågade eftersom instruktionerna som man fick med var svåra och skrämmande. Hon började då skriva enkla nybörjarvänliga handledningar om hur man kommer igång med att sy,  symaskinen avmystifierades, förklaringar för mönstermarkeringar, tygskärning och så vidare lades ut. Med detta innehåll på bloggen växte bloggpubliken snabbt. Det gick så bra, att hon blev kontaktad av ett förlag som ville göra en bok om sömnad för nybörjare, och självförtroendet ökade för Tilly som älskar att skriva böcker.

  Tilly pluggade vidare på London Collage of fashion, där hon lärde sig mönsterkonstruktion, målet var att ge ut mönster för en egen kollektion. Hon investerade i en egen maskin för att trycka mönster, och i och med det andra mönstret som gavs ut "Coco" blev investeringen lönsam. En extra push fick företaget när Tilly medverkade i populära TV-serien Great Brittish Sewing Bee.

  Sakta men säkert växte företaget fram och Tilly kunde säga upp sig från sitt vanliga jobb och satsa på det egna företaget. Hon har sedan dess producerat många populära m

  Läs mer »
 2. Nytt mönster från Tilly & the Buttons

  Nytt symönster från Tilly & the Buttons - Marigold.  Det här är faktiskt två symönster i ett! Sy upp en snygg byxdress (jumpsuit) eller ett par vardagsbyxor med detta enkla mönster. Avslappnade pegg-formade byxor är enkla att sy ihop över höften, med sneda fickor och avsmalnande ben. Midjan har mild formning av veck och stygn, fastsatt i en resår.

  MarigoldMarigold

  Läs mer »
 3. Prova nyheter från Tilly and the Buttons

  Två vårfräscha nyheter från Tilly & the Buttons är kjolen Dominique och klänningen Martha. Härliga mjuka bekväma plagg att bära just nu!

  DominiqueMartha

  Läs mer »
 4. Sy sommartoppar i trikå

  Nu har vi fått in två nyheter som är bra grundläggande mönster i sommar för att sy dina favorit-toppar!

  AgnesLady Mariella

  Läs mer »
 5. Nyhet hos oss: Tilly & the Buttons

  Vi är glada att presentera ett nytt varumärke hos oss - Tilly & the Buttons.

  Londonbaserade Tilly & the Buttons skapar underbara, lättanvända steg-för-steg-guider till att sy dina egna kläder.  Med instruktioner och foton som visar varje steg, så hjälper dessa symönster dig att skapa vackra kläder som du kan vara stolt över att säga att du gjort till dig själv - även om du är en nybörjare.

  Läs mer »