Blogg

 1. Populärast 2021

  bästsäljare 2021

  Här presenterar vi våra bästsäljande symönster under 2021:

  Sydney designer dress

  Sirocco jumpsuit

  Hinterland dress

  Ginger jeans

  Milenda dress

  Onion 2035

  Kielo wrap dress

  Simplicity 8447 och Montana midi dress

  Läs mer »
 2. Cashmerette - design för kurviga kvinnor

  Cashmerette

  Cashmerette Patterns hyllar kvinnliga kurvor, självförtroende och en gränslös stil. Deras sömnadsmönster är skapade av en sömmerska i stora storlekar och är gjorda för storlekarna 0 - 32 och byststorlekarna C-H.

  De tror på att byta kläder och tänkesätt, snarare än att försöka förändra sitt utseende och sina kroppar. Enligt Cashmerette är föreställningen om att skönhet kan mätas i siffror är långt över sitt utgångsdatum.

  De designar moderna, eleganta sömnadsmönster som får dig att se fantastisk ut, precis som du är. Du med kurvig figur förtjänar en garderob som utstrålar personlighet och stil, och du är precis personen som kan fixa detta!

  Jenny Rushmore är designern baserad i Boston, Massachusetts. Hon upptäckte sömnad vid 30 års ålder och blev snabbt besatt av dess oändliga möjligheter. Utrustad med verktygen och färdigheterna för att göra kläder som hon älskade och passa hennes kropp, började Jenny märka en förändring i inte bara hennes garderob, utan h

  Läs mer »
 3. Simplicity Höst

  simplicity höstkollektion

  Simplicity Höstkollektionen har kommit till oss. 

  Passa på att handla från den här.

  Läs mer »
 4. Sy till Jul

  apron dress assembly line

  Letar du symönster till Julklänning? Vi har taggat upp produkter till julklänningar och festkläder till barn och herr. Även jultomtedräkter och annat som hör julen till hittar du här.

  Vi har valt mönster som tidigare varit populära att sy till Jul. Till barnen är det främst madickenklänningar och mer traditionella förklädesklänningar.

  Även förkläden är något som många syr till jul.

  Funderar du på att sy julklappar? Då kan det vara ide att leta mönster under kategorin Gosedjur/leksaker eller kanske accessoarer

  Läs mer »
 5. Avid Seamstress

  avid seamstress a-line dress
  Londonbaserade The Avid Seamtress, är ett prisvinnande oberoende sömnadsföretag som producerar symönster för sömnadsentusiaster.
   
  Avid Seamtress producerar mångsidiga och multifunktionella sömnadsmönster för att sammanföra en gemenskap av tillverkare som ger och inspirerar varandra genom sömnad. Deras symönster finns över hela världen och hos fagert kan du köpa det tryckta formatet.
  Blusmönstret "the blouse" belönades med mycket beröm i kategorin Bästa sömnadsmönster för 2021 års British Sewing Awards!
  Företaget prioriterar att skapa sömnadsmönster med enkla och lättförståeliga instruktioner. Detta för att undvika de där
  Läs mer »
 6. Chalk and Notch

  chalk notch patterns
  Nytt varumärke hos oss är Chalk and Notch ägare och indie designer är Gabriela. Hon är utbildad modedesigner och fastnade speciellt för mönsterkonstruktion. 
  2015 fann hon sömnadsgemenskapen genom bloggar och på Pinterest. Hon var entusiastisk över att överföra sina branschkunskaper från 8 år i modebranschen till att bygga ett symönsterföretag, ett mer etiskt alternativ till det "snabba modet"  fast fashion. Hon släppte sitt första symönster i november 2015 som var till barn och första symönster till vuxen 2017. 
   
  Affärsiden på Chalk and Notch är att erbjuda snygga, professionellt utformade symönster med detaljerade instruktioner samtidigt som de inbjuder till en välkomnande gemenskap. De erbjuder många resurser på sin blogg för att inspirera och säkerställa att du kan sy med tillförsikt. Tut
  Läs mer »
 7. Bryant Gown

  bryant gown charm patterns by gertie

  Nytt mönster från Charm Patterns by Gertie är Bryant Gown. Denna fantastiska, skulpterade sjöjungfruklänning har tre ärmar samt två volangalternativ. Klä upp eller ner: En cocktaillängd blir en rolig vardagsklänning. Sy den längre varianten för extra glamour.

  I samband med detta beställde vi även hem sommarens mönstersläpp som var baddräkten Esther Swimsuit. Goda nyheter är också att vi även fått hem det efterfrågade symönstret Night and Day dress som har varit slutsålt länge, men nu är tillbaka i en omarbetad och utökad version.

  Läs mer »
 8. Line2Line nytt varumärke

  Line2Line symönster

  Nytt varumärke hos oss är Line2Line.

  Line2Line produceras av KreStoffer i Odense Danmark. Line2Line symönstren är enkla att klippa, enklare kan det inte vara.  De har nu över 200 olika inspirerande Line2Line symönster för dig som älskar att sy, några av dessa finns att köpa hos fagert.se. Mönsterna är så enkla att du oftast klarar dig med enkla instruktioner. En enklare sömnadsbeskrivning finns med på danska, engelska och tyska. Symönstren speglar alltid vad som händer på modescenen just nu, och det kan vara plagg både i jersey och vävda tyger. Det finns både modeller som är lätta att sy och modeller som är lite mer avancerade.

  Läs mer »
 9. Papercut Patterns +plus

  Papercut patterns curve

  Papercut patterns introducerar en nyhet som är symönster med utökade storlekar på de mest populära modellerna.

  • Tula curve pants
  • Solar curve tee
  • Pinnacle curve top
  • Nova curve coat
  • Juno curve jacket
  • Array curve top

  Här finns hela Curve kollektionen =>

  Läs mer »
 10. Vogue ny kollektion

  Vogue symönster vår

  Vi har fått in en ny kollektion från Vogue. Denna tillhör våren 2021, men passar bra även i höst. Festkläder, byxor, skjortor och även ytterplagg för höst/vår är exempel på plagg som du hittar här. Två mönster kanske du känner igen sen tidigare, då det är omtryck av populära mönster från "Vogue Easy Options".

  Läs mer »
Page