Köpvillkor

Betalning

Payex logo
Vi använder PayEx som samarbetspartner för betalningar. PayEx - Nordens främsta expert på betalningar, med skräddarsydda lösningar för handel i flera nordiska länder. Tjänsten är säker och certifierad enligt PCI DSS (Payment Card Industry Data Security Standard). Secure Socket Layer (SSL) skapar en säker och krypterad förbindelse mellan din dator och PayEx betalningsserver. All överföring sker tryggt utan att obehöriga kan komma åt någon information. Vi lagrar heller aldrig några konto- eller kortuppgifter.

- Swish

Swish

Vi erbjuder dig som kund att betala med swish för handel. Betala smidigt ditt köp med Swish direkt med mobilen.  Pengarna kommer fram direkt. Du behöver ha swishappen installerad på din mobil.

- Kortbetalning

I samarbete med PayEx erbjuder vi kortbetalningar. PayEx krypterar all känslig kortdata så att ingen obehörig får tillgång till uppgifterna. Vid köp fyller du i kortnummer, giltighetstid och CVC-kod hos PayEx. Du kan också komma att behöva verifiera ditt kortköp hos din kortutgivare med Verified by VISA eller MasterCard SecureCode.

- Faktura

I samarbete med PayEx erbjuder vi betalning mot faktura som skickas till din folkbokföringsadress med 14 dagars betalningsvillkor från och med att ordern är expedierad. Betalningsalternativet är endast möjligt för privatpersoner folkbokförda i Sverige. Vid betalning mot faktura accepteras endast leverans till folkbokföringsadress.

Väljer du att betala med faktura kommer vi att göra en kreditprövning. Faktura ska betalas så att den är mottagaren till handa senast 14 dagar efter fakturadatum. Vid försenad eller utebliven betalning tillkommer dröjsmålsränta med gällande reporänta + 19,00%, dock lägst 20 % samt ersättning för skriftlig betalningspåminnelse med det belopp som anges i lag (1981:739) om ersättning för inkassokostnader mm eller motsvarande lag som ersätter denna.

Information om behandling av personuppgifter och kreditprövning
Insamling av personuppgifter och kreditprövning är en förutsättning för PayEx ska kunna behandla önskemål om betalning på kredit. Vid köptillfället görs en kreditprövning som i vissa fall innebär att en kreditupplysning tas. Tas en kreditupplysning kommer en kopia att skickas till dig per post.
Personuppgifter hanteras i enlighet med gällande lagstiftning. Vi kommer att lämna de personuppgifter som inhämtas i samband med köp till PayEx Credit AB och PayEx Sverige AB, 621 88 Visby, som behandlar personuppgifter i syfte att utföra identifikation och kreditkontroll, för fakturering och annan hantering som är knuten till fordran. Uppgifterna kan lämnas ut till underleverantörer och till myndigheter och annan som har rätt till uppgifterna enligt lag. Uppgifterna kan också användas för marknadsföringsändamål, om du inte skriftligen anmäler till PayEx att du inte samtycker till detta.

Information om överlåtelse
Fordran kommer att överlåtas till PayEx Credit AB, 556735-5671, S:t Hansplan 1, 621 88 Visby. Betalning med befriande verkan kan därför bara ske till PayEx Credit AB på det konto som PayEx Credit AB anvisar på fakturan.

- Faktura special

Att beställa från en skola och kommunal verksamhet eller liknande: När du gör det behöver du oftast en faktura på 30 dagar utan fakturaavgifter och olika faktura- och leveransadresser, detta är något som inte fungerar att göra online. Maila då istället din beställning till info@fagert.se

- Utlandsbetalning

För dig som bor i Norge, Finland, Danmark eller annat EU-land vänligen betala med kreditkort.  

- Förskottbetalning

För dig som inte kan betala med kort, faktura eller Swish erbjuder vi även förskottbetalning till vårt bankgiro. Denna betalningsmetod är långsammare än de andra betalningsalternativen och fungerar bara för dig som bor i Sverige.

Frakt

Kostnaden för emballage, packning och porto ingår i priset, för dig som bor i Sverige. Om du bor i Norge, Finland, Danmark eller annat europeiskt land tillkommer en fraktavgift som beror på vikt. Vi skickar dina mönster som brev för snabb leverans hem till din brevlåda. Du kan se fraktkostnaden för din order när du går vidare till kassan.

Leverans

Vi skickar med Postnord. Dina varor levereras som brev och är oftast så litet att det levereras direkt i din brevlåda. I annat fall sker leverans till Ditt närmsta postkontor eller utlämningsställe. Räkna med 1-5 arbetsdagars leveranstid. Oftast levererar vi snabbt, vi har ca 3000 varor i lager. Vi skickar leveranser 3 gånger per vecka, i regel varje måndag, onsdag och fredag. Kontakta oss gärna vid brådskande leveranser för att bestämma leveransdag. Om din ordersumma överstiger 1000 kr skickar vi försändelsen med spårbarhet. Under sommaren har vi begränsade öppettider vilket påverkar leveranstiden. 

Vi reserverar oss för att förseningar i leveransen kan uppstå.

Direktleverans

Köp av digitala varor - e-böcker levereras direkt. 

Gäller endast nedladdningsbara mönster. De finns tillgängliga direkt efter köp (och att din betalning bekräftats), och du kan ladda ner dem från ditt konto. Kortbetalning är det enda betalningsättet som kan bekräftas direkt, därför måste du betala digitala varor med kort.

14 dagars returrätt

Du har alltid rätt att ångra Ditt köp inom 14 dagar från det att du beställde. Varan skall vara oanvänd och oskadad, mönsterpåsen får ej vara öppnad. Vid retur eller byte av varor betalar du själv samtliga fraktkostnader. Kontakta alltid oss gärna innan du skickar tillbaka något.

Ångerrätten omfattar inte nedladdningsbara produkter (pdf-mönster, e-böcker) då de inte kan återlämnas utan ses som en tjänst som direktkonsumeras.

Reklamationer

Kontakta oss alltid om du önskar returnera en vara. Vid eventuella tvister följer vi Allmänna Reklamationsnämndens rekommendationer. Ditt köp regleras i Distansförsäljningslagen och Konsumentköplagen. Har du frågor är du hjärtligt välkommen att kontakta oss på info@fagert.se

Copyright © 2019 fagert.se