Köpvillkor

Betalning

Swedbank pay

Vi använder Swedbank Pay som samarbetspartner för betalningar (tidigare Payex). Som konsument kan du med Swedbank Pay betala på det sätt som passar dig. Du kan också spara dina uppgifter för att göra framtida köp smidigare och kan när som helst enkelt ändra eller ta bort dem.

Logga in på ditt personliga Swedbank Pay 

- Swish

Swish

Vi erbjuder dig som kund att betala med swish. Betala smidigt ditt köp med Swish direkt med mobilen.  Pengarna kommer fram direkt. Du behöver ha swishappen installerad på din mobil.

- Kortbetalning

I samarbete med Swedbank Pay erbjuder vi kortbetalningar. 

- Faktura

I samarbete med Swedbank Pay och PayEx erbjuder vi betalning mot faktura som skickas till din e-post med 14 dagars betalningsvillkor från och med att ordern är expedierad. Betalningsalternativet är endast möjligt för privatpersoner folkbokförda i Sverige. Vid betalning mot faktura accepteras endast leverans till folkbokföringsadress.

Väljer du att betala med faktura kommer vi att göra en kreditprövning. Faktura ska betalas så att den är mottagaren till handa senast 14 dagar efter fakturadatum. Vid försenad eller utebliven betalning tillkommer dröjsmålsränta  samt ersättning för skriftlig betalningspåminnelse med det belopp som anges i lag.

Information om behandling av personuppgifter och kreditprövning
Insamling av personuppgifter och kreditprövning är en förutsättning för PayEx ska kunna behandla önskemål om betalning på kredit. Vid köptillfället görs en kreditprövning som i vissa fall innebär att en kreditupplysning tas. Tas en kreditupplysning kommer en kopia att skickas till dig per post.
Personuppgifter hanteras i enlighet med gällande lagstiftning. 

Information om överlåtelse
Fordran kommer att överlåtas till PayEx Sverige AB,  Betalning med befriande verkan kan därför bara ske till PayEx Sverige AB på det konto som anvisas på fakturan.

- Faktura special

Att beställa från en skola och kommunal verksamhet eller liknande: När du gör det behöver du oftast en faktura på 30 dagar utan fakturaavgifter och olika faktura- och leveransadresser, detta är något som inte fungerar att göra online. Maila då istället din beställning till info@fagert.se

- Utlandsbetalning

För dig som bor i Norge, Finland, Danmark eller annat EU-land vänligen betala med kreditkort.  

Frakt

Kostnaden för emballage, packning och porto ingår i priset, för dig som bor i Sverige. Om du bor i Norge, Finland, Danmark eller annat europeiskt land tillkommer en fraktavgift som beror på vikt. Vi skickar dina mönster som brev för snabb leverans hem till din brevlåda. Du kan se fraktkostnaden för din order när du går vidare till kassan.

Leverans

Vi skickar med Postnord. Dina varor levereras som brev och är oftast så litet att det levereras direkt i din brevlåda. I annat fall sker leverans till Ditt närmsta postkontor eller utlämningsställe. Räkna med 2-5 arbetsdagars leveranstid. Oftast levererar vi snabbt, vi har ca 3000 varor i lager. Vi skickar leveranser 3 gånger per vecka, i regel varje måndag, onsdag och fredag. Kontakta oss gärna vid brådskande leveranser för att bestämma leveransdag. Om din ordersumma överstiger 1000 kr skickar vi försändelsen med spårbarhet. Under sommaren har vi begränsade öppettider vilket påverkar leveranstiden. 

Vi reserverar oss för att förseningar i leveransen kan uppstå.

14 dagars returrätt

Du har alltid rätt att ångra Ditt köp inom 14 dagar från det att du beställde. Varan skall vara oanvänd och oskadad, mönsterpåsen får ej vara öppnad. Vid retur eller byte av varor betalar du själv samtliga fraktkostnader. Kontakta alltid oss innan du skickar tillbaka något.

Ångerrätten omfattar inte nedladdningsbara produkter (pdf-mönster, e-böcker) då de inte kan återlämnas utan ses som en tjänst som direktkonsumeras.

Reklamationer

Kontakta oss alltid om du önskar returnera en vara. Vid eventuella tvister följer vi Allmänna Reklamationsnämndens rekommendationer. Ditt köp regleras i Distansförsäljningslagen och Konsumentköplagen. Har du frågor är du hjärtligt välkommen att kontakta oss på info@fagert.se