Månadsarkiv: November 2021

  1. Sy till Jul

    apron dress assembly line

    Letar du symönster till Julklänning? Vi har taggat upp produkter till julklänningar och festkläder till barn och herr. Även jultomtedräkter och annat som hör julen till hittar du här.

    Vi har valt mönster som tidigare varit populära att sy till Jul. Till barnen är det främst madickenklänningar och mer traditionella förklädesklänningar.

    Även förkläden är något som många syr till jul.

    Funderar du på att sy julklappar? Då kan det vara ide att leta mönster under kategorin Gosedjur/leksaker eller kanske accessoarer

    Läs mer »
  2. Avid Seamstress

    avid seamstress a-line dress
    Londonbaserade The Avid Seamtress, är ett prisvinnande oberoende sömnadsföretag som producerar symönster för sömnadsentusiaster.
     
    Avid Seamtress producerar mångsidiga och multifunktionella sömnadsmönster för att sammanföra en gemenskap av tillverkare som ger och inspirerar varandra genom sömnad. Deras symönster finns över hela världen och hos fagert kan du köpa det tryckta formatet.
    Blusmönstret "the blouse" belönades med mycket beröm i kategorin Bästa sömnadsmönster för 2021 års British Sewing Awards!
    Företaget prioriterar att skapa sömnadsmönster med enkla och lättförståeliga instruktioner. Detta för att undvika de där
    Läs mer »
  3. Chalk and Notch

    chalk notch patterns
    Nytt varumärke hos oss är Chalk and Notch ägare och indie designer är Gabriela. Hon är utbildad modedesigner och fastnade speciellt för mönsterkonstruktion. 
    2015 fann hon sömnadsgemenskapen genom bloggar och på Pinterest. Hon var entusiastisk över att överföra sina branschkunskaper från 8 år i modebranschen till att bygga ett symönsterföretag, ett mer etiskt alternativ till det "snabba modet"  fast fashion. Hon släppte sitt första symönster i november 2015 som var till barn och första symönster till vuxen 2017. 
     
    Affärsiden på Chalk and Notch är att erbjuda snygga, professionellt utformade symönster med detaljerade instruktioner samtidigt som de inbjuder till en välkomnande gemenskap. De erbjuder många resurser på sin blogg för att inspirera och säkerställa att du kan sy med tillförsikt. Tut
    Läs mer »