Månadsarkiv: Oktober 2020

  1. Merchant & Mills - veckans varumärke

    Merchant and mills florence

    Vi har nu fått förtroendet att sälja varor från Londonbaserade Merchant and Mills, och det är vi glada för!

    Carolyn Denham och Roderick Field är personerna bakom Merchant & Mills. Företaget bildades 2010 för att höja ”sömnad” till sin rätta plats i den kreativa världen med respekt för det hantverk det medför. De har gett ut en rad symönster och säljer även tyger och sybehör. I djup kontrast till den vackra, blommiga, lite gulliga stilen har de sin egen stil som är genomgående från förpackningar till material. Målet var att locka till sig människor som kanske inte sytt alls tidigare.

    Carolyn har en examen i modedesign och har arbetat i New York, Italien och London. Roderick är en respekterad fotograf med verk i National Portrait Gallery.

    Målet med företaget är att leverera mönster, tyger och verktyg som möjliggör skapandet av en önskad fungerande garderob. Det ska vara ett alternativ till mainstreet-shopparen och är mer en livsstil än ett stilval. Är d

    Läs mer »
  2. Tilly and the Buttons - veckans varumärke

    Tilly and the buttons Lotta

    Veckans varumärke är Tilly and the Buttons, och de har precis släppt ett nytt klänningsmönster som är mångsidigt och enkelt att sy - Lotta.

    Londonbaserade designern bakom heter förstås Tilly, och här är hennes historia:

    I början av 2010 fick hon en utmaning av en vän att starta en blogg om sömnad. Hon döpte bloggen till sitt egen namn Tilly och la även till "the buttons" för att zooma in på området sömnad.

    Efter tio år finns bloggen fortfarande kvar och en lever i högsta grad! Den har utvecklats med åren och kompletteras nu av både symönster, böcker och ett team anställda.

    Bloggandet var i början ett sätt att komma i kontakt med sömnadsintresserade och få självförtroende för att fortsätta sy. Efter ett tag märkte hon att det fanns många som skulle vilja börja sy, men inte vågade eftersom instruktionerna som man fick med var svåra och skrämma

    Läs mer »