Månadsarkiv: Oktober 2020

 1. Merchant & Mills - veckans varumärke

  Merchant and mills florence

  Vi har nu fått förtroendet att sälja varor från Londonbaserade Merchant and Mills, och det är vi glada för!

  Carolyn Denham och Roderick Field är personerna bakom Merchant & Mills. Företaget bildades 2010 för att höja ”sömnad” till sin rätta plats i den kreativa världen med respekt för det hantverk det medför. De har gett ut en rad symönster och säljer även tyger och sybehör. I djup kontrast till den vackra, blommiga, lite gulliga stilen har de sin egen stil som är genomgående från förpackningar till material. Målet var att locka till sig människor som kanske inte sytt alls tidigare.

  Carolyn har en examen i modedesign och har arbetat i New York, Italien och London. Roderick är en respekterad fotograf med verk i National Portrait Gallery.

  Målet med företaget är att leverera mönster, tyger och verktyg som möjliggör skapandet av en önskad fungerande garderob. Det ska vara ett alternativ till mainstreet-shopparen och är mer en livsstil än ett stilval. Är du en person som väljer du att lägga tid på skapandeprocessen, istället för att klicka hem färdiga plagg på nätet? Då är detta varumärket för dig!

  Merchant & Mills fortsätter att växa stadigt och utvecklas som erfarenhet och idéer kräver. Carolyn och Roderick reser nu runt i världen på jakt efter unika och vackra tyger och hittar estetisk och praktisk inspiration längs vägen.

  Deras produkter finns i världens mest respekterade försäljningsställen och företaget har framgångsrikt samarbetat med Londons V&A Museum och Alexander McQueen.

  Nya mönster och produkter dyker upp längs vägen och de har även publicerat flera böcker, och tanken är att utvecklas långsamt till att vara exemplariska, önskvärda och pragmatiska.

  Senaste mönster är Florence dress (bild ovan) och Eve Trouser (nedan).

  Merchant mil

  Läs mer »
 2. Tilly and the Buttons - veckans varumärke

  Tilly and the buttons Lotta

  Veckans varumärke är Tilly and the Buttons, och de har precis släppt ett nytt klänningsmönster som är mångsidigt och enkelt att sy - Lotta.

  Londonbaserade designern bakom heter förstås Tilly, och här är hennes historia:

  I början av 2010 fick hon en utmaning av en vän att starta en blogg om sömnad. Hon döpte bloggen till sitt egen namn Tilly och la även till "the buttons" för att zooma in på området sömnad.

  Efter tio år finns bloggen fortfarande kvar och en lever i högsta grad! Den har utvecklats med åren och kompletteras nu av både symönster, böcker och ett team anställda.

  Bloggandet var i början ett sätt att komma i kontakt med sömnadsintresserade och få självförtroende för att fortsätta sy. Efter ett tag märkte hon att det fanns många som skulle vilja börja sy, men inte vågade eftersom instruktionerna som man fick med var svåra och skrämmande. Hon började då skriva enkla nybörjarvänliga handledningar om hur man kommer igång med att sy,  symaskinen avmystifierades, förklaringar för mönstermarkeringar, tygskärning och så vidare lades ut. Med detta innehåll på bloggen växte bloggpubliken snabbt. Det gick så bra, att hon blev kontaktad av ett förlag som ville göra en bok om sömnad för nybörjare, och självförtroendet ökade för Tilly som älskar att skriva böcker.

  Tilly pluggade vidare på London Collage of fashion, där hon lärde sig mönsterkonstruktion, målet var att ge ut mönster för en egen kollektion. Hon investerade i en egen maskin för att trycka mönster, och i och med det andra mönstret som gavs ut "Coco" blev investeringen lönsam. En extra push fick företaget när Tilly medverkade i populära TV-serien Great Brittish Sewing Bee.

  Sakta men säkert växte företaget fram och Tilly kunde säga upp sig från sitt vanliga jobb och satsa på det egna företaget. Hon har sedan dess producerat många populära m

  Läs mer »