Merchant and mills florence

Vi har nu fått förtroendet att sälja varor från Londonbaserade Merchant and Mills, och det är vi glada för!

Carolyn Denham och Roderick Field är personerna bakom Merchant & Mills. Företaget bildades 2010 för att höja ”sömnad” till sin rätta plats i den kreativa världen med respekt för det hantverk det medför. De har gett ut en rad symönster och säljer även tyger och sybehör. I djup kontrast till den vackra, blommiga, lite gulliga stilen har de sin egen stil som är genomgående från förpackningar till material. Målet var att locka till sig människor som kanske inte sytt alls tidigare.

Carolyn har en examen i modedesign och har arbetat i New York, Italien och London. Roderick är en respekterad fotograf med verk i National Portrait Gallery.

Målet med företaget är att leverera mönster, tyger och verktyg som möjliggör skapandet av en önskad fungerande garderob. Det ska vara ett alternativ till mainstreet-shopparen och är mer en livsstil än ett stilval. Är du en person som väljer du att lägga tid på skapandeprocessen, istället för att klicka hem färdiga plagg på nätet? Då är detta varumärket för dig!

Merchant & Mills fortsätter att växa stadigt och utvecklas som erfarenhet och idéer kräver. Carolyn och Roderick reser nu runt i världen på jakt efter unika och vackra tyger och hittar estetisk och praktisk inspiration längs vägen.

Deras produkter finns i världens mest respekterade försäljningsställen och företaget har framgångsrikt samarbetat med Londons V&A Museum och Alexander McQueen.

Nya mönster och produkter dyker upp längs vägen och de har även publicerat flera böcker, och tanken är att utvecklas långsamt till att vara exemplariska, önskvärda och pragmatiska.

Senaste mönster är Florence dress (bild ovan) och Eve Trouser (nedan).

Merchant mills eve

Hela utbudet av mönster merchant mills hittar du här:

Vi säljer även sybehör från Merchant and Mills, och du hittar dem här:

merchant mills sybehör

Har du möjlighet skulle jag rekommendera ett besök i deras butik som ligger i Rye, East Sussex.