cuff top

The Assembly Line (TAL) är en svensk mönstertillverkare som har fått mycket uppmärksamhet på senaste tiden. De tar vara på den moderna minimalistiska estetiken så som många svenska designermärken gör, så TAL har definitivt hittat sin nisch på sömnadsmarknaden.

Designern heter Anki Josefsson och hon har en bakgrund inom marknadsföring och inredning, och har bland annat jobbat som copywriter på företag inom konfektion. 

Idén om att starta eget företag inom mönsterkonstruktion kom 2017, då designern verkligen ville sy sina egna festkläder inför årets bröllop och andra festliga tillfällen. Symönster som var enkla och minimalistiska, med estetiken som många svenska designermärken erbjuder, var något som saknades på den svenska marknaden av sömnadsmönster, enligt Anki.

The Assembly Lines mönster kan beskrivas som skandinaviska och minimalistiska. Inte trendiga, men moderna och samtida.

Enkelhet är också något som är viktigt för designern, det ska inte ta så lång tid att komma fram till själva sömnaden av plagget, för det är ju det som är det roligaste - att sy.

TAL:s mönster ges ut på engelska, för att även kunna säljas internationellt, men svenska instrukioner finns med. 

Populära mönster är t ex Cuff Top (se bild ovan) och Apron dress (bild nedan). Senaste mönstret heter Cuff dress och är en vidareutveckling av Cuff top.

Apron dress the assembly line