Friday pattern company

Friday Pattern Company är ett företag/bloggare baserad i Sacramento Californien.

De är ett symönsterföretag som betonar stil och process och tillverkar symönster för den moderna kvinnan i minimalistisk stil som är lätta att sy.

friday pattern co

Grundare och designer heter Chelsea. Hon tycker verkligen att skapandeprocessen att göra kläder ska vara kul och okomplicerad. Även om du är nybörjare, ska du kunna sy något som du gillar, som går att använda och är trendigt. Hon säger så här: ”Jag vill inspirera människor att sy, både de som har sytt hela livet och även de som aldrig har rört en symaskin. Personligen har jag funnit att det finns något omvälvande och stärkande med att skapa saker. Jag vill verkligen att andra människor ska få uppleva det.”

Företaget tror på att göra bra saker! Därför donerar Friday Pattern Company 5% av alla intäkter till en roterande samling av världsledande välgörenhetsorganisationer i världen. Varje mönster gynnar ett visst projekt, som du kan se på deras hemsida. De har också en blogg som är full av sy och hantverkshandledning, mönsterhack, inspiration och mer.

Populärt mönster och deras genomslagsmönster är Sunny Dress.

sunny dress

På vår pinterestsida hittar du mer inspiration på vad man kan sy med dessa mönster.