Below the Kowhai mönster

Nytt varumärke hos oss är Below the Kōwhai.

Detta är ett familjeföretag från Nya Zeeland och namnet kommer från att de bor under ett jätteträd "Kowhai."

Designern Sophie började sin sömnadsresa när hon var en liten flicka och sydde pyjamas och så småningom klänningar under sina skolår. Resan fortsatte när hennes mormor inspirerade henne att sy och tog henne tillbaka till en tid då livet var enklare, när man använde händerna och skapade och fick se frukterna av sitt arbete vid symaskinen.

Som så många andra började hon sy till sina barn, det var täcken, jackor och klänningar till dem. Det gav så mycket glädje att se barnen ha kläder som var handgjorda! Hon upptäckte att det var en lättnad att spendera tid på att skapa något som hade ett syfte och en avslutning. Så mycket av moderskapet består av kontinuerliga uppgifter som aldrig verkar ta slut? Men när hon sydde kunde hon skapa och avsluta något och känna stolthet och målmedvetenhet i det. Att sy blev något hon behövde och Sophie tillbringade därför mer tid framför symaskinen för att lära sig nya färdigheter.

När hon hade lärt sig att sy, fick hon upp sitt intresse för mönsterkonstruktion. Hon tyckte det var fascinerande hur ett plagg sätts ihop från platta bitar i tyg. Hon började designa sina egna mönster för sina barn och vänner och lärde sig att betygsätta och digitalisera dem genom onlinekurser.

Det blev en dröm att lära andra människor att sy, så att de också kunde uppleva denna underbara escapism och möjlighet att skapa!

Till sin hjälp har hon även maken Graeme som sköter det tekniska, och döttrarna Camilla och Katie som gärna provar kläder och tar bilder.

pinafore dress

2017 lanserades The BellBird Dress och The Tui Pinafore (det mest populära mönstret!) Och The Mānuka Kjol, följt av många andra. År 2019 introducerades pappersmönster.

Mönstren är designade för lek på stranden, spring och hopp och andra äventyr. Det finns även mönster i damstorlekar.

symönster blus

Maori-kulturen och språk spelar en viktig roll för företaget och familjen, och det inkluderar allt som görs på Below the Kōwhai - från hållbarhet, långsamma handgjorda plagg till gemenskap och vård av jorden.

Oavsett din sömnadserfarenhetsnivå, om du är nybörjare eller avancerad, kommer du att älska dessa symönster!