Månadsarkiv: November 2017

  1. Black friday VS White Monday

    Förra året körde vi en Black Friday kampanj, men i år föredrar vi en White Monday istället.

    ”White Monday står som motpol till den köphets och det konsumtionsbeteende som skapas med Black Friday. Istället för att bidra till en dag där vi armbågar oss fram, så vill vi skapa en schysst vardag där vi ger varandra en klapp på axeln.” (whitemonday.se)

    Konsumtionshierarkin har ni säkert sett tidigare, och vi har gjort några anpassningar så fagerts fagra träd ser ut så här:

    konsumtionshierarkin fagert.se

    Redesign

    Börja med att redesigna kläder som redan finns i din garderob. Inspiration finner du på fagerts Pinterestanslagtavla "

    Läs mer »
  2. McCall's symönster

    McCall Pattern Company Grundades 1870 och är ett privatägd, världsomspännande företag som designar, tillverkar, marknadsför, distribuerar och säljer symönster och instruktioner för kvinnors, mäns och barns mode, tillbehör, kostymer, hantverk mm, under varumärkena av Butterick, McCall och Vogue. Dessutom publicerar och distribuerar företaget kataloger i butik för de tre mönstervarumärkena och konsumenttidskrifter under titlarna Sewing Today.

    McCall's

    Historia: År 1870 startade en skotsk immigrant James McCall att utforma och skriva ut sin egen linje av symönster. Som ett sätt att annonsera sina mönster grundade McCall en fyrsidig modetidskrift med titeln The Queen.  

    Läs mer »