Månadsarkiv: Januari 2020

  1. Veckans varumärke In the Folds

    in the folds

    Ny designer och nytt varumärke hos oss är In the Folds. Lite om företaget: Designer är Emily Hundt som bor i Sydney Australien. Hon har sytt i hela sitt liv och blev tidigt fascinerad av att kunna förvandla en tvådimensionell tygbit till ett tredimensionellt föremål som passar kroppen med en rad veck och sömmar.

    Emily har en bakgrund inom modedesign och mönsterkonstruktion. Nackdelen med att jobba som modedesigner är att du blir delvis bortkopplad från det praktiska arbetet och sömnaden, så hon valde att fördjupa sig i mönsterkonstruktion istället där hon känner sig mest hemma. Hon startade då In the Folds.

    I the Folds kom till från kärleken till den kreativa skapandeprocessen och drömmen att dela denna erfarenhet med andra. Företaget strävar efter att skapa mönster som du kan fortsätta

    Läs mer »
  2. Ottobre Design startar våren

    Ottobre Design 1/2020
    Ett säkert vårtecken är när tidskriften Ottobre Design för barn kommer, och det brukar även vara startskottet för vårens modemönster.
    Tidskriften OTTOBRE design barn är en specialtidskrift inom mode för barn och ungdomar. Varje nummer innehåller över 40 trendiga modeller samt fullständiga mönster och arbetsbeskrivningar.

    Tydligen fyller finska Ottobre 20 år och utlovar ett extra roligt jubileumsår med festligt tema.

    Ottobre Design 1/2020

    Läs mer »