Månadsarkiv: September 2018

  1. Veckans varumärke Folkwear patterns

    folkwear patterns

    Företaget startades i Kalifornien redan på 1970-talet, då man gav ut symönster som byggde på autentiska etniska och vintagekläder. Mönstren är flexibla nog för att användas för att sy plagg till utklädning, teater och liknande och även för att göra unika och snygga vardagskläder.

    Det var i mitten av 1970-talet som tre kvinnor startade företaget, - Barbara Garvey, Alexandra (Jacopetti) Hart och Ann Wainwright. Folkwear ville dela sin passion för fint utformade etniska kläder med andra sömnadsentusiaster som gillar vackra strukturer och tyg. Kläderna som de samlade på sig under resor till andra länder fungerade som modeller för de första Folkwear-mönstren. När de tre även började samla på vintagekläder, utvidgades mönsterlinjen för att inkludera alla typer av historiska stilar från hela världen.

    Läs mer »
  2. Veckans varumärke - Victory Patterns

    Victory Patterns

    Victory Patterns är en kanadensisk mönstertillverkare baserat i Toronto. Deras mönster är en härlig blandning av vintage, moderna och minimala element för att skapa unika, tankeväckande och vackra kläder som höjer din stil. Med varje skapelse hoppas de kunna inspirera till en känsla av stolthet, prestation och seger. Därav namnet Victory.

    Kristiann är designern bakom Victory Patterns. Hennes bakgrund är i modedesign, och hon har tio års erfarenhet inom sömnad. Kristiann lanserade Victory Patterns 2010 och började med PDF-mönster. Linjen fortsätter att växa, med en blandning av både PDF- och utskriftsprodukter.

    Kristianns första bok, Boundless Style (Fons & Porter), med en samling mönster, publicerades 2015. Kristiann är passionerad att dela kärleken till detta hantverk med dig och strävar efter att göra vackra mönster för att fylla

    Läs mer »