Om våra produkter

Vad finns i påsen?

När du köper ett symönster hos fagert får du en påse med mönsterdelarna utritade på papper i fullskalig storlek. Du får också en steg för steg-instruktion på hur du ska sy plagget, ofta med en illustrerande bild. Det som skiljer de olika tillverkarna är vilket papper som används till mönstret och hur mycket instruktioner som följer med. Ibland finns det även instruktioner online och instruktioner i fler språk att ladda ner.

Burda
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Den vanligast typen av papper är så kallat silkespapper (brunt eller vitt) men även halvtunt papper förekommer. Ofta är flera storlekar utritade på mönsterarket och du kan välja att rita av eller klippa ut en viss storlek. Om det är tryck på båda sidorna måste du rita av mönstret genom att använda mönsterpapper som du lägger över.


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ett mönster levereras inplastat eller i en papperspåse. Det innehåller instruktioner om storlekar, vilket tyg som ska användas, bilder över detaljer och steg för steg instruktioner. Olika storlekar har olika streckning eller är ritade i olika färger. Oftast finns en bild på hur du ska lägga ut mönstret på tyget optimalt. Om mönstret är engelska får man ibland med en ordlista och allmäna instruktioner på svenska. Observera att många av våra mönster endast finns på tyska och engelska.

Följ oss

Följ oss gärna på facebook och Pinterest. Vi erbjuder även nyhetsbrev och inlägg via RSS.